web analytics

Nationale Complimenten Dag (1 maart)

Een welgemeend compliment doet wonderen, zowel bij het geven ervan  als bij het ontvangen. Om mensen te laten bloeien, hebben ze drie positieve ervaringen nodig tegenover één negatieve.  De meeste mensen moeten het met twee positieve ervaringen tegenover één negatieve doen en houden het hoofd dan net boven water, zonder bevlogen te leven en werken.
Positieve ervaringen verschillen in belangrijkheid: het compliment is zijn gewicht in goud waard!
Her fraaie is dat als je veel complimenten maakt, de kans groot is dat je er ook veel terug krijgt. Dat proces leidt dan tot een zichzelf versterkende heilzame cirkel en een positiever en prettigere samenleving.

nat complimentendag
Laten we beginnen onszelf vandaag een extra complimentje te maken. En vervolgens  onze partner, kinderen, familie, vrienden en buren.

Onze overheid, op lokaal, provinciaal en nationaal niveau verdient ook gecomplimenteerd te worden, want we horen tot de best bestuurde landen in de wereld.

Zullen we vandaag ons Nederlandse volk een complimentje maken, met zijn openhartigheid, zijn hang naar vrijheid, zijn nuchterheid en zijn goedgeefsheid. Met zijn harde werk en hoge efficiëntie.

De Europese Unie heeft in Europa de beoogde vrede en welvaart gebracht die de oprichters voor ogen hadden. De spreekwoordelijke magere jaren die de Unie nu meemaakt, zullen weer omslaan in zeven vette jaren.

Op wereldniveau verdienen onder meer Secretaris-Generaal Ban Ki Moon, President Barack Obama en Paus Franciscus onze lof voor hun inzet voor een rechtvaardigere wereld.

mooie-tekst
Als medeburger ben ik onder de indruk, gewaardeerde bezoeker, van je welwillendheid en je humor te midden van je drukke bestaan. Ieder van ons is een parel van de Hollandse samenleving, op weg om wereldburger te worden.