web analytics

Uitdaging bescheidenheid

eenvoud siert

De afgelopen tijd hebben we meerdere blogs gepubliceerd over de deugd ‘bescheidenheid’ We hebben daar ook pagina’s over aangemaakt.
De bedoeling is om bescheidenheid significant te promoten via ‘gamification’, een methode die steeds meer ingang vindt in het onderwijs en daarbuiten. Gamification krijgt toepassing door het gebruik van positieve principes en technieken die succesvol in videogames worden gebruikt. We hebben nu een nieuwe pagina aangemaakt onder de titel ‘Uitdaging bescheidenheid’, waarin we proberen een stap verder te zetten op de weg naar gamification van deze deugd. Ik denk dat we er half in geslaagd zijn die stap te zetten door foto’s, gedichten, spreekwoorden en video’s te gebruiken, zeg een semi-gegamificeerde vorm. We willen verder op de weg naar gamification. We zouden het daarom fijn vinden als een deskundige hobbyist op dat gebied daaraan, hopelijk deels vrijwillig, aan mee zou willen werken. In geval van belangstelling, mail dan via ‘info@deugd.net’ s.v.p.
Vanwege de uitgebreide uiteenzetting over bescheidenheid in het Essay (in de Annex) van ‘Uitdaging bescheidenheid’, hebben we de pagina ‘achtergrond avontuur bescheidenheid’ van de site gehaald, dit om duplicatie te voorkomen. Het ‘avontuur bescheidenheid’, een vroegere vereenvoudigde en analoge versie, laten we voorlopig staan.
Wellicht boeit het je om het avontuur in ‘uitdaging bescheidenheid’ te bekijken, of beter nog, te beleven om die deugd verder in je te ontwikkelen. Zoals het spreekwoord zegt ‘bescheidenheid siert de mens’ en je leven zal er beter van worden.

aronskelk, symbool van bescheidenheid